A Google 2010 óta egyre inkább figyelembe veszi az internetes oldalak sebességét (betöltődési idejét) a rangsorolásnál. De a weboldal optimalizálás nemcsak a keresőkben való helyezés (keresőoptimalizálás, SEO) szempontjából fontos, hanem a látogatók szemszögéből is. A gyors, optimalizált reszponzív weboldal javítja a felhasználói élményt és a látogatók elégedettebbek lesznek. Illetve ha egy oldal lassan töltődik be, akkor az érdeklődők kevesebb időt töltenek ott, kevesebb terméket és szolgáltatást néznek meg.

„Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell – persze mindenkinél jobban.” – Albert Einstein

Ön is belefutott már lassú weboldalakba, várt több mint 10 másodpercet, de utána tovább is állt másik hasonló témájút, de gyorsabbat keresve. A statisztikák szerint 1 másodperc késlekedés kb. 16%-al csökkenti a felhasználók elégedettségét, és 7%-al kevesebb fizető ügyfelet eredményez.

Webáruház készítéskor különösen figyelni kell a weboldal optimalizálásra

Egy webshop esetén, ami napi 15000 Ft értékben forgalmaz, 1 mp késlekedés éves szinten potenciálisan 383000 Ft (15000×365×0,07) bevételkiesést jelent. (A magyar webshopok esetén egy átlagos tranzakció összege eléri a 15000 Ft-ot.)

Minél nagyobb a webáruház látogatottsága, annál több új fizetős ügyfelet tud szerezni a profi webáruház optimalizálás segítségével. Ráadásul a meglévő ügyfelei is szívesebben látogatnak majd vissza.

Milyen gyors legyen a honlap?

Gyakran felteszik a kérdést, hogy milyen gyorsan kellene megjelennie egy internetes oldalnak? Egy Forrester felmérés szerint a felhasználók 47%-a elvárja, hogy a tartalom 2 másodpercen belül betöltődjön. De gyakorlatban addig érdemes optimalizálni (és ez igaz a keresőoptimalizálás esetén is), amíg a fejlesztési költségek megtérülnek a gyors és profi honlap által generált plusz fizető ügyfelekből.

Egy induló honlapnál a 4 – 6 másodperc betöltődési idő elég jónak számít. De minél nagyobb lesz a látogatottsága, annál nagyobb bevételt tud elérni minden egyes másodperc sebességjavulással. Például az Amazon.com esetében 1 mp már dollármilliókat jelent.

Tanácsra van szüksége a fejlesztővel való munkához?

Optimalizálás áraink 20000 Ft-tól indulnak, de kérjen ingyenes ajánlatot!

  1. Töltse ki az űrlapot és kattintson a ‘Küldés’ gombra!
  2. Egy gyorsteszt során megvizsgáljuk, hogy érdemes-e a webhelyét optimalizálni, azután pedig 1 munkanapon belül elküldjük árajánlatunkat e-mailben.

Honlap optimalizálás, keresőoptimalizálás ajánlat kérés